|
www.gencuydu.com
|
|
10-14-2009, 17:01
|
Rüştü Reçber Milli Takımı Bırakıyor
"Benim de son maçım olacak"
Rüştü Reçber, Ermenistan maçının kendisi için de son karşılaşma olacağını söyledi.

Türk Milli Takım kaptanı Rüştü, "Son 15 yıldır o şerefli hezimetlerden Türk futbolunu çıkartan Fatih Terim'e teşekkür ediyorum" dedi.
Bursa Atatürk Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan kaleci Rüştü, "2008 Avrupa Şampiyonası'ndan sonra Milli Takımı bırakmıştım, hocam tekrar davet etti. Bende bir Türk insanı olarak geri geldim. Hocam bıraktı, benimde muhtemelen son maçım olacak. Milli takım bırakılır ama çağrıldığı zaman hazır olursunuz" dedi. 2010 Dünya Kupası finallerine katılamadıklar için büyük bir üzüntü içinde olduklarını ifade eden Rüştü, "Bunlardan alınacak dersler var. 2012 Avrupa Şampiyonası'na bu takım mutlaka gidecektir. Kendimizi izlettiremedik, bunu beceremedik. Bizim hedefimiz bundan sonra 2012" diye konuştu.
Fatih Terim'in istifasını ne zaman duydukları şeklindeki soruyu tecrübeli kaleci, "Hocamız bize hiç belirti bile göstermedi. Otobüste telefonlarda öğrendik" diye cevapladı.
Maçın siyasi boyutuyla ilgili sorulara ise Rüştü, "Bizim işimiz futbol, siyasetle uğraşan büyüklerimiz var. Bizler sadece vatandaş olarak görüş bildirebiliriz. Siyasi boyutta görüş bildiremeyiz" diye cevapladı.
Kaptan olarak Fatih Terim'e teşekkür eden Rüştü, "Sayın hocamız son 15 yıldır o şerefli hezimetlerden Türk futbolunu çıkartan, bizi bir yerlere getiren çok önemli biri. Bende çok büyük emeği vardır. Ona Türk Milli Takımı olarak teşekkür ediyoruz. Biliyoruz ki kendisi kısa bir ayrılık dönemi yaşayacak" dedi.
"MİLLİYETÇİ BİRİ OLARAK TÜRK ANTRENÖRDEN YANAYIM"
Bir basın mensubunun "Gelecek antrenör yerlimi, yabancımı olmalı?" şeklindeki soruya Arda Turan, "Bu bizim dışımızda gelişir. Yerli de olsa yabancı da olsa görevimizi yapacağız. Ben milliyetçi bir insan olarak Türk antrenörle çalışmaktan yanayım. Bizler profesyoneliz. Milli takım forması altında her şeyi yapmaya hazırız" cevabını verdi.
Başarısızlığın sorumlusunun hocadan önce kendileri olduğunu ifade eden Turan, "Öncelikle başarısızlık hocamızdan önce bizimdir. Sadece netice olarak başarısısız. Biz her zaman güzel futbol oynadık. Ülkemizin bakış açısı netice üzerinedir. Dünya kupası elemelerinde hepimiz aslan gibi oynadık. Bizler bazen kahramanız bazen vatan hainiyiz. Ülkemizi sevindiremediğimiz için çok üzgünüz. Başarısızlık bazılarını mutlu ediyor böyle bir ülkede yaşıyoruz" diye konuştu.
"İSYANIM İSTEDİĞİMİZ OYUNU SERGİLEYEMEMEKTEN DOLAYI"
Belçika maçındaki el hareketlerinin sorulması üzerine Tuncay Şanlı, "Hocamız zaten kulübede değildi. Benim kulübedeki hocalarıma el kol hareketim olamaz. İsyanım istediğimiz oyunu sergileyememekten dolayı. Uzun süreden beri bu kadar kötü performans sergilememiştik. Yedek kulübesi ile olan diyaloğum oyun sistemi ile ilgiliydi" cevabını verdi.
htspor
|
|
|
|
|
|
|